Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Selin Koncagül Kupsar
Derya AYGÜN
Derya AYGÜN
Renklerin Büyüsü
Mustafa Pektaş
Mustafa Pektaş
Dön Swana
Melek Balseven
Melek Balseven
ŞÜKÜR KAVUŞTURANA
Bahri Ar
Bahri Ar
Erhan Özalp
Erhan Özalp
MESELE BİRLİKTE OLMAK…
Levent Sarsıncı
Levent Sarsıncı
NORMALLEŞMEK!..
Sude Kaplan
Sude Kaplan
AŞIRI DÜŞÜNME PROBLEMİ
İrem Yorgancı
İrem Yorgancı
ARA ÖĞÜNLERDE HURMA TÜKETİN
Mehmet Ergüneş
Mehmet Ergüneş
Diş Estetiğinde Lamine
Oktay Özengin
Oktay Özengin
USTALARIN USTASI BAHTİYAR İNAN’DAN MENEMEN’DE BERBERLİK SANATI
Recai Önal
Recai Önal
AH ÇİFTÇİM VAH ÇİFTÇİM!
S`eline Sağlık
12 Mart 2015 Perşembe

HAŞHAŞLI ÇÖREK

MALZEMELER

7 su bardağı un

Yarım paket yaş maya

1 tatlı kaşığı şeker,

3,5 su bardağı su

1,5 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı ezilmiş haşhaş

Yarım su bardağı sıvı yağ

ÜZERİ İÇİN

1 adet yumurta

YAPILIŞI

-Bir kase içerisinde mayayı ve şekeri ılık su ile eriterek 5 dakika kadar bekletelim.Hamur kabına unu ve tuzu koyarak mayamızı da ekleyelim ılık su ile yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğuralım. Üzerini örterek mayalanmasını bekleyelim.

-Hamurun mayası geldikten sonra hamuru 4 eşit parçaya bölüp hamurları elinizle biraz genişleterek üzerine sıvı yağ dökün ve haşhaşı üzerine yayıyoruz. Bütün parçaları aynı şekilde aralarına haşhaş koyarak üst üste yerleştirip oluşan 4 katlı hamuru elinizle büyütün ve bıçakla 4 cm lik şeritler halinde keserek kendi etrafında burun ve tepsiye yanyana gelecek şekilde diziyoruz.

-Fırına sürmeden önce çörekleri dilediğiniz boyda kesiyoruz. 20dk kadar tepsi mayasının gelmesini bekletip üzerine yumurta sarısı sürerek 180-200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI

MALZEMELER

-300 gr kadayıf

-6 yemek kaşığı toz şeker

-5 yemek kaşığı tereyağı

-1,5 su bardağı fındık kırığı

MUHALLEBİSİ İÇİN

-1 kg süt

-4 yemek kaşığı un

-2 yemek kaşığı mısır nişastası

-2 kahve fincanı toz şeker

-1 yumurta

-1 vanilya

-1 paket süt kreması

(süper marketlerde satılan)

YAPILIŞI

-Kadayıfı 1-2 saat derin dondurucuda bekletelim dondurucuya koyduğumuz kadayıfları kırarak tencereye koyalım tereyağını ve toz şekeri ilave edip, orta ateşte karıştırarak kavuralım kadayıflar pembeleşmeye başlayınca fındık kırıklarını ilave edip,karıştıralım ve soğumaya bırakalım.

-Muhallebisi için; krema hariç tüm malzemeyi tencereye koyalım ve orta ateşte karıştırarak pişirip, soğumaya bırakalım soğuduktan sonra içine kremayı ilave edelim ve blender ile karıştıralım.

-Büyük bir dikdörtgen borcama kadayıfın yarısını döküp, yayalım kadayıfın üzerine muhallebiyi döküp yayalım ve kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine serelim.

-Tatlımızı 2 – 3 saat buzdolabında bekletip soğumaya bırakalım soğuduktan sonra dilimleyip servis edebiliriz.

 

TAVUKLU GARNİTÜRLÜ BOHÇA BÖREK

MALZEMELER

-6 yufka

-Taze soğan

İÇ HARÇ

- 1 adet haşlanmış tavuk göğüs eti

-1 kavanoz garnitür

-Tuz, karabiber

- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı

-1 çay bardağı sıvıyağ

-Yarım su bardağı su

ÜZERİ İÇİN

 

-1 yumurta sarısı

-1 çay bardağı zeytin yağı

YAPILIŞI

-Bütün iç malzemeleri küçük küçük küp halinde yağ içerisinde tavada soteliyoruz en son baharatları da ekleyip bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.

-1 yufkayı düz bir zeminde su ve yağlar ile ıslatıyoruz ardından 2. yufkayı da ekleyip yemek tabağın çevresinde kesiyoruz.

-Kestiğimiz çerçevenin tam ortasına iç harcımızı ekleyip bohça haline getiriyoruz ve taze soğan sapları ile bağlıyoruz.

-Yufkalarımızın zeytin yağı ve yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu yazı henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın